Opposuits NL logo
Opposuits NL logo

Alle artikelen

PAKKEN: Maattabel en meetinstructies voor jongens (2 - 8 jaar).Bijgewerkt a year ago

Onze pakken voor jongens van 2 tot 8 jaar zijn beschikbaar in standaard confectiematen variërend van maat EU 92/98 tot en met maat EU 122/128. Toch willen we je vragen om wat tijd te nemen en de jongen in kwestie op te meten om er zeker van te zijn dat hij straks het juiste maat pak krijgt opgestuurd.


LET OP: Pakken van OppoSuits hebben een slim-fit model en vallen dus niet groot. Bij twijfel tussen twee maten adviseren we je om de grootste van de twee te kiezen.

EU maat1. Borstomvang2. Taille3. Beenlengte
92/98 (2Y)56 cm50 - 57 cm41 cm
98/104 (4Y)60 cm54 - 61 cm43 cm
110/116 (6Y)64 cm58 - 65 cm47 cm
122/128 (8Y)68 cm60 - 67 cm58 cm

1._HC_Visuals_MI_Kids_SMALL.png

LET OP: Pakken van OppoSuits hebben een slim-fit model en vallen dus niet groot. Bij twijfel tussen twee maten adviseren we je om de grootste van de twee te kiezen.


Bekijk alsjeblieft de afbeelding van de jongen bij de maattabel hierboven en volg deze eenvoudige stappen;

1. Borstomvang
Het juist meten van de borst is het belangrijkst om zo de maat van het jasje te bepalen. Het opmeten van de borstomvang doe je door het breedste gedeelte van de borst te omtrekken met een meetlint.

2. Taille
De taille meet je zo'n twee vingerdiktes onder de navel en zorg ervoor dat je het meetlint in een horizontale lijn houdt.

3. Beenlengte
Om de lengte van het been te bepalen is het belangrijk de binnenkant van het been te meten. Je doet dit vanaf het hoogste punt aan de binnenzijde van het been tot en met het punt waar de hiel de vloer raakt. Tijdens het meten moeten de benen enigszins uit elkaar staan en moeten de schoenen uit zijn.


Wanneer je deze maten hebt opgenomen kun je in de tabel hierboven de juiste maat bepalen. Wanneer de afmeting van de borstomtrek in een andere categorie valt dan de taille, raden we je aan om de categorie van de borstomtrek te volgen. De pantalon van het pak voor jongens tussen 2- 8 jaar heeft namelijk een elastische en verstelbare tailleband. Daarnaast is het mogelijk om de pantalon te laten uitleggen of innemen (tot maximaal 2 broekmaten groter of kleiner qua taille) door een kleermaker.


Heb je de juiste maat gevonden? Wacht niet langer en kijk direct naar onze jongenspakken (2 - 8 jaar).

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee